ABOUT // CV

Mit navn er Therese Røndum Frederiksen, jeg er 37 år og bor på Ama'r med min mand og vores søn på 9½. Jeg er oprindeligt uddannet biolog men har virkelig fundet min rette sti med uddannelsen til Mediegrafiker. Jeg har altid haft en forkærlighed for at tage billeder og siden jeg i folkeskolen tog et aftenkursus i microsoft publisher har jeg arbejdet meget med grafisk opsætning på personligt plan. I 2014 tog jeg en beslutning om at føre disse interesser ud i livet ved at søge ind på mediegrafiker grundforløbet på KTS. Jeg startede i august '14 og afsluttede uddannelsen i juni '18. Det sidste år af min uddannelse var jeg elev hos Dansk Smykkekunst, og har siden studiets afslutning været ansat samme sted.

Lidt om mig som mediegrafiker

Illustration:

Jeg er meget glad for at lave illustrationer og tegne, både i hånden og i Illustrator og jeg synes der er sjovt at se hvad der sker når man kombinerer det digitale med det analoge. Jeg øver mig meget på at tegne, og kan lave nogle ret gode illustrationer hvis jeg får ro til det, jeg bliver dog ret selvbevidst hvis jeg ved at nogle kigger, og det kan derfor være svært for mig at få noget ordentligt ned på papiret hvis der er tilskuere, men det er nok fordi at det er noget jeg holder så meget af. Jeg øver mig dagligt på både håndtegning og digitale skitser så det er noget jeg arbejder på at forbedre.

Typografi & ombrydning:

Jeg har altid ELSKET bøger og biblioteker og har derfor en naturlig interesse for det skrevne ord og dens typografi. Derfor har jeg netop også valgt skriftdesign og bogbinder, som valgfag på grundforløbet. Når jeg ombryder en tekst ser jeg det som en sjov udfordring at finde dens rette flow, og jeg går op i at det hele hænger ordentligt sammen. Jeg har både arbejdet med korte tekster til f.eks. magasin og med meget store tekster, da jeg var elev på Forlaget Underskoven. InDesign er et af de programmer jeg er bedst til og har mest på rutinen.

Digitalt:

Jeg kan rigtig godt lide at arbejde med det digitale også! Jeg synes det er sjovt at lave hjemmesider, "løse puslespillet", man kan blive nok så frustreret over det der driller, men når man så løser problemet, får man en kæmpe succesoplevelse, en oplevelse man ikke på samme måde får, når man arbejder med de andre discipliner (både trykt og digitalt). Jeg har arbejdet med web i forhold til hjemmesider og produktion af E-bøger. Jeg har ikke arbejdet så meget med animationer endnu, men jeg har da prøvet det i både Flash, Photoshop og i Edge Animate og det er klart noget jeg vil fortsætte med.

Fotografi & Billedbehandling:

Lige siden jeg i konfirmationsgave fik mit første kamera af min morfar, har jeg set verden gennem en linse, jeg elsker at fotografere og jeg elsker at finde billedernes rette udtryk, til det de skal bruges til. Det er et program, jeg ligesom Illustrator, holder uendeligt meget af. Photoshop er det af Adobes programmer jeg først har stiftet bekendskab med, og jeg er derfor meget hjemmevandt i Photoshop. jeg er rigtig god til at farvejustere billeder, fritlægge dele af et billede og genoprette gamle billeder og det er et af de programmer jeg bruger mest i hverdagen.

Design vs. Håndværk:

Jeg er på nuværende tidspunkt nok mere håndværkeren end designeren, jeg er dygtig til at huske de funktioner jeg har lært og hurtig til at lære nye. Jeg går op i et de ting jeg laver, lever op til de regler og krav vi har lært på uddannelsen, jeg kan arbejde med korrekte farveprofiler og jeg ved hvordan man arbejder med henholdsvis pixel og vektor grafik. Men alle disse regler og krav som jeg gerne vil leve op til gør at jeg nogen gange har lidt svært ved at slippe kreativiteten fuldstændig fri, men det er noget jeg arbejder hårdt på, og jeg er ellerede kommet langt i forhold til hvor jeg startede.

IT Kundskaber:

Jeg er god til computere og god til at huske funktioner, hvilket nok er det, der gør mig til en god håndværker. Jeg er hurtig til at lære nye ting, og har ingen problemer med at sætte mig ind i nye programmer, tværtimod elsker jeg muligheden for at udvide mit repertoire. I Adobe CC er Illustrator, InDesign og Photoshop der hvor jeg har min force, men jeg er også rigtig glad for at arbejde med Dreamweaver, Flash og Animate. Ved siden af Adobe har jeg arbejdet med Brackets og Fontlab, og personligt har jeg også arbejdet meget med Microsofts Word, Excel, PowerPoint og Publisher.

Curriculum Vitae

multia-iconmultia-icon

Uddannelse & Erhvervserfaring.

Uddannelse:

 • Jul. 2018: Afsluttet mediegrafiker uddannelsen
 • Jun. 2015: Gennemført Grundforløb som mediegrafiker
 • Aug. 2011: Cand. scient. biol fra KU
 • Jun. 2001: Afsluttet HTX på SRTS
 • Jun. 1998: Afsluttet 10. klasse på Dansborgskolen

Erhvervserfaring:

 • Jul. 2018 - NU: Grafiker Dansk Smykkekunst
 • Aug. 2017 - Jul. 2018: Elev Dansk Smykkekunst
 • Mar. 2016 - Aug. 2017: Under uddannelse, KTS
 • Dec. 2015 - Feb. 2016: Elev hos Forlaget Underskoven
 • Aug. 2015 - Dec. 2015: Under uddannelse, KTS
 • 2012 - 2013: Leder af LektieCaféen på Højdevangens Skole (3 md.)
 • 1996 - 2009: Rengøringsmedhjælper hos Hvidovre Rengøring Service Aps og Privathospitalet Hamlet
 • 2001 - 2002: Salgsassistent, Magasin, Lyngby (1 år)
 • 2001 - 2001: Medhjælper / “alt-mulig-mand” Nautic Diving, Mosede Havn (3 md.)
multia-iconmultia-icon

Kurser & Efteruddannelse.

Afsluttede Kurser:

 • Mar. 2018: Valgfag: Av. Typografi
 • Feb. 2018: Valgfag: Av. Billedbehandling 2
 • Maj. 2017: Valgfag: Av. Billedbehandling 1
 • Jun. 2016: Valgfag: Vektorgrafik
 • Mar. 2015: Valgfag: Bogbinder
 • Nov. 2014: Valgfag: Skriftdesign
 • Feb. 2012: "Trykte Medier" - Adobe CS 5.5 kursus hos it-k.dk
 • Dec. 2011: PRINCE II practitioner
multia-iconmultia-icon

Nyeste karakterer.

Grafisk Design

 • 7

Digital Kommunikation (web)

 • 10

Trykt Kommunikation (Print)

 • 12
multia-iconmultia-icon

Kvalifikationer.

Sproglige

 • Jeg taler, forstår og skriver flydende Dansk og Engelsk. Dansk er mit modersmål og mine engelskkundskaber har jeg erhvervet mig gennem en fantastisk folkeskolelære, et 3 måneders skoleophold i Wales mens jeg gik på HTX og et ligeledes 3 måneders ophold på en prærie i Colorado, USA, hvor jeg skrev min bachelor opgave i biologi. Stort set alle mine opgaver på universitetet er skrevet på engelsk, inkl. min bachelor og mit speciale. I folkeskolen havde jeg tysk, på HTX, fransk, og jeg har taget Italiensk på aftenskole, men disse tre sprog har jeg desværre kun overfladisk kendskab til da jeg ikke husker dem så godt.

Kommunikative

 • Jeg er rigtig god til at formulere emner både mundtligt, skriftligt og visuelt, på en let forståelig måde, i kraft af de efterhånden mange opgaver jeg har skrevet.

Arbejdsmæssige

 • Jeg arbejder grundigt og fokuseret med de ting jeg bliver sat til, og stiller store krav til mig selv og andre, for at opnå det bedst mulige resultat. Herudover er jeg meget systematisk og vant til projektarbejde i kraft af, at de skoler jeg har gået på har været meget projektorienterede

Kundemæssige

 • Jeg har haft en del kontakt med kunder via forskellige jobs inden for rengøringsbranchen, og som salgsassistent i Magasin, så jeg ved hvordan man taler med en kunde og kan finde ud af at lytte til deres ønsker.

Mine program "skills"

Photoshop
0
%
Illustrator
0
%
InDesign
0
%
Dreamweaver
0
%
Brackets
0
%
Animate
0
%
Flash
0
%
Microsoft Office
0
%

I Love What I Do!!!

Procenterne er sat ud fra hvor god jeg mener jeg er til programmerne, det vil sige at 100% er de programmer jeg er bedst til. Der er altså ingen sammenligning mellem mine og andres kundskaber indenfor programmerne!